NOVICE

Čestitamo hčere burje!

02.06.2024

MNZ Nova Gorica vam iskreno čestita za izjemen dosežek - osvojitev naslova državnih prvakinj v kategoriji U15! Vaša predanost, trdo delo in ekipni duh so prinesli zaslužene sadove. Ponosni smo na vaše uspehe in prepričani, da vas čaka še veliko sijajnih športnih dosežkov.

Še naprej pogumno in zmagovalno naprej!

 

nd primorje u15

 

Čestitke ND Primorje Ajdovščina

19.05.2024

 

Čestitamo ND Primorje Ajdovščina za osvojitev 1. mesta v 2. SNL in s tem uvrstitev v 1. Slovensko nogometno ligo.

 

primorje (1)

Turnir narodov U15 finale 2024

01.05.2024

Gradisca D'Isonzo: Avstrija pleše pod dežjem. Prvič se vpisuje v prestižni parterre de roi na turnirju narodov v mladinskem nogometu Gradisce. In to po prvič v zgodovini, ob dvajsetletnici. V "alpskem derbiju" so po enajstmetrovkah premagali sosede iz Slovenije po pravi šahovski partiji, potem ko so ti v začetku drugega polčasa izničili začetno zaostanek.

Selektor Ponweiser presenetljivo opusti junake polfinala, Jakupija in Bergerja, odločilna proti Irski. Postavi se v formacijo 4-3-1-2 s Peinhartom in Mijatovićem v napadu, Kolodziejczyk pa je kreator med linijami. V slovenskem taboru se odločijo za zanesljivo 4-3-3, z Jerebom kot osrednjim referenčnim točkam, na krilih Balazica in Pirca, ki je kot zamenjava pogosto odločilno vplival na pot do finala s tremi zadetki. Avstrija dobro začne v polovici slovenskega igrišča: v 3. minuti Schissler poskusi s strelom od daleč, žoga gre mimo vrat. Malo kasneje Kotar z 25 metrov s prostega strela strelja visoko čez prečko. Tekma je živahna: Eindthaller v 6. minuti preizkusi reflekse Groma, ki se raztegne v kot pri njegovem strelu s prve znotraj omejitve. Še ena priložnost za Avstrijce v 10. minuti: Aleksic z odlično podajo v globino za Mijatovića, ki strelja v diagonali, a neprecizno. Avstrijci igrajo, a Slovenci povedejo: Jereb z odlično podajo v globino za Pirca, ki prečka obrambo in potrdi svojo vlogo rešitelja s strelom v kot: četrti gol v štirih tekmah in naslov najboljšega strelca v hladilniku. Ranjena, ekipa Ponweiser se zgrne naprej in takoj ustvari zmedo po kotu, kjer Mitterbauer nenadoma postane dodaten branilec na golovi črti.

Pod naraščajočim dežjem Avstrija začne drugi polčas s tremi menjavami. Selektorjeva odločitev se takoj izplača, saj se Ebner znova izkaže kot golgeter, ko se dobro zavrti v kazenskem prostoru po podaji Mijatovića z leve. Razigrani Ebner nato kmalu izzove Groma v diagonali. Tudi njegov kolega Knežević se mora potruditi, najprej z nekaj nerodnostmi pri odbitku, nato pa pri obrambi strela s strani Pirc. Ekipe so že izčrpane in se neizogibno raztegujejo, a zdaj je Slovenija tista, ki prevladuje: spet je Knežević, ki prepreči gol Sutalu v 57. minuti. Na nasprotnem koncu igrišča se Berger odpravi v protinapad, a mu Božić prepreči gol z natančnim trkom. Tretji čudež Kneževića je instinktivno posredovanje pri bližinskem strelu Okanovića. V sodnikovem dodatku Swozil poskuša z daleč, a mu Grom z izjemnim obratom prepreči zadetek. Tekma gre v podaljške, kjer zdaj Avstrija ustvarja večje nevarnosti s svežimi igralci Ebnerjem in Bergerjem, a manjka jim lucidnosti. Še vedno je Swozil tisti, ki se lahko prebije v sredino in strelja z levico, a se Grom raztegne. Vendar je usoda tekme odločena v krutem izvajanju enajstmetrovk. Potrebnih je deset krogov in dve obrambi neprekosljivega Kneževića - odločilna je obramba pri Kovacu - da se kronajo kot zmagovalci Mundialita v Gradiscu.

Avstrija 10
Slovenija 9
po enajstmetrovkah, redni čas 1-1
STRELCI: prvi polčas 25' Pirc, drugi polčas 3' Ebner
AVSTRIJA: Knežević, Eindthaller (Posch), Karner, Barb-Dudan (Lins), Mijatović (N.Ebner), Schissler (Berger), Peinhart (F.Ebner), Aleksic (Weinhandl), Kolodziejczyk (Jakupi), Swozil, Mitterbauer. Trener: Ponweiser
SLOVENIJA: Grom, Slana, Matjasec (Kovac), Kotar, Kokol (Okanovic), Jereb (Rus), Balazic (Sutalo), Cresnik (Bozic), Pirc (Jazbar), Kikec, Macak. Trener: Kreft
SODNIK: Toselli iz Gradisca d'Isonzo
OPOMINJANI: Pirc, Kotar

Italija se dostojno poslovi: druga zaporedna zmaga v tekmi za peto mesto proti Severni Makedoniji, za fante trenerja Battistija zadetka dosegla folka Bruno in Landi. Koreja je osvojila bron proti Irski.

VSI REZULTATI finala Avstrija-Slovenija 10-9 po enajstmetrovkah, redni čas 1-1. Tekma za 3. mesto Južna Koreja - Irska 3-1, za 5. mesto Italija - Severna Makedonija 2-0 (Brun

o, Landi), za 7. mesto Wales - Češka 5-1, za 9. mesto Norveška - Romunija 1-0, za 11. mesto Savdska Arabija - Združeni arabski emirati 2-1.

TURNIR NARODOV - POLFINALE

29.04.2024

 

SLOVENIJA U15 : JUŽNA KOREJA U15 1:0 (1:0)

Kraj: Nova Gorica
Strelci: Balažic (28')
Slovenija U15: Deisinger, Slana, Matjašec (od 47' Božić), Kotar (od 47' Šutalo), Primc (od 47' Kokol), Jereb (od 47' Rus), Balažic (od 47' Jazbar), Črešnik, Pirc, Kikec, Mačak. Selektor: Boštjan Kreft.
Južna Koreja U15: Kim G., Choi J., Tae, Kang, Choi M., Moon, Kim J., Baek, Cho, Seo, Lee J. Selektor: Hyunjun Kim.

Slovenska izbrana vrsta je povedla v 28. minuti, ko je po podaji Primca iz prostega strela in po odbiti žogi korejske obrambe do strela z razdalje prišel Balažic. Meril je natančno in neubranljivo ter Slovenijo popeljal do vodstva.

Slovenija bo finalni obračun proti Avstriji odigrala v sredo,  1. maja v Gradišču ob Soči, s prenosom na kanalih NZS.

Turnir narodov - tekme v Slvoeniji

29.04.2024

Dne 1. maja 2024 ob 11 uri se bodo na naših igriščih odvijale tekme Turnirja narodov v starostni kategoriji u15 kot sledi:

- na igrišču v Biljah se bosta pomerili reprezentanci Walesa in Češke

- na igrišču v Komnu se bosta pomerili reprezentanci Romunije in Norveške

- na igrišču v Renčah se bosta pomerili reprezentanci ZDA in Savdske Arabije

 

istega dne ob 18.00 uri v Gradišču ob Soči (Italija) pa se bosta za prvo mesto pomerili reprezentanci Slovenije in Avstrije. 

 

Vljudno vabljeni!

 

 

 

 

 

Turnir narodov rezultati

26.04.2024

Polfinalni tekmi Turnija narodo 2024 v kategoriji starejši dečki U15, se bosta v Sloveniji odvijali dne 29.4. 2024 ob 17h in sicer:

V Športnem parku v Novi Gorici bo potekal dvoboj med reprezentanco Slovenije in Koreje, na stadionu ob Beli v Vipavi pa se bosta pomerili reprezentanci Romunije in Savdske Arabije. 

Vljudno vabljeni!

______________________________________________ 

 

 

 

Rezulatiti Skupina B 2024

 

 

 

 

Lestvica

Turnir narodov

23.04.2024

Na igriščih na področju Medobčinske nogometne zveze Nova Gorica bo konec aprila 2024, natančneje med 25. aprilom in 1. majem 2024, potekal 20. Turnir narodov.

 

Ta turnir je namenjen reprezentancam starejših dečkov U-15 in istočasno poteka v treh državah: Sloveniji, Italiji in AvstrijiNa tem tekmovanju bodo nastopale reprezentance iz celega sveta (seznam tekem v prilogi) 

 

Gre za pomembno nogometno prireditev, ki bo združila mlade talente in omogočila izmenjavo izkušenj med različnimi državami. Navijajmo za naše mlade nogometaše

 

 

 

 

 

Sponzorji Turnirja narodov 2024

tn_logo bar gol1

Liga brez meja/Transfrontaliero 2024

18.04.2024

Slovenski klub Društvo mladi nogometa Gorica je letošnji zmagovalec Lige brez meja/Tranfrontaliero 2024 v kategoriji U15.  

Po izjemno napeti tekmi, ki se je končala z izvajanji enajstmetrovk, je ekipa DMN Gorica premagala ekipo Bisiaca s končnim rezultatom 3:2.

Kljub izenačenemu izidu 0:0 po rednem delu srečanja in podaljških, je ekipa DMN Gorica z izjemno borbenostjo in znanjem pokazala svojo premoč v odločilnem trenutku.

Za ekipo DMN Gorica so nastopali Bedić DaniŠavli RolandŠček JanHaziri TimMarinič SvitDrašček Pahor BorIliov FilipLazarov AndrejDetiček TaiBudišin MihajloColja JakaSelmanoski EdisKavčič AdrianRadočaj EtienJevšček TimKizić FilipSiječić DamirČerne Maks pod vodstvom trenerja Ehad Goge. 

Iskrene čestitke zmagovalcem za izjemen dosežek! 

 

 

Finale lige brez meja

16.04.2024

 

Spoštovani ljubitelji nogometa,

Vabimo vas na osupljivo Finalno Tekmo Lige Brez Meja/Transfrontaliero, kjer so, poleg finalistov, sodelovali še NK Tolmin, ND Gorica, ND Bilje, ND Primorje, ND Adria, PRO Gorizia, Cormonese, UF Isontina, Atlas in Triestina Isontino. Tekmovanje je bilo polno napetih trenutkov, izjemnih zmag in neverjetnih dosežkov, zdaj pa je čas za vrhunec sezone!

V finalu se bosta pomerila najboljša kluba DMN Gorica in Bisiaca, ki sta se izkazala z izjemnimi dosežki in srčnostjo na igrišču. Vabljeni, da se pridružite tej nepozabni nogometni izkušnji in podprete svoj najljubši klub.

Ekipi sta pripravljeni, napetost je v zraku, zdaj pa je na vrsti navijaška strast! Ne zamudite te priložnosti za navdušujočo nogometno akcijo in vzdušje, ki ga lahko ustvari samo ta edinstvena liga brez meja.

Veselimo se vaše prisotnosti!

 

 

Amaterska reprezentanca MNZ Nova Gorica

12.04.2024

V sredo, 10.4.2024 je amaterska reprezentanca MNZ Nova Gorica v okviru tekmovanja UEFA Regions Cup odigrala tekmo v Športnem parku Ilirija v LJubljani proti MNZ Ljubljana. 

V MNZ Nova Gorica smo se za nastopanje v tem tekmovanju odločili po več kot 10- letih, verjamemo pa, da bo postalo stalnica, saj je bilo zadovoljstvo fantov, ki so se zbora udeležili iskreno izraženo.

Naša ekipa je bilo po večini sestavljena iz igralcev iz MNZ lige za razliko od nasprotnikov.

V sklopu priprav na tekmovanje se je ekipa sestala v sredo, 3.4.2024 in opravila trening v Ajdovščini, na katerem je skupaj z mladinci ND Primorje odigrala medsebojno tekmo s skrajšanim igralnim časom. 

Ljubljančani so se v sklopu priprav na tekmovanje mudili na pripravah v tujini. 

Zmaga Ljubljančanov je zaslužena, mogoče le rezultat 4:0 ne odraža realnih dogodkov na igrišču, saj so si nekaj priložnosti priigrali tudi naši fantje. 

 

V bodoče pričakujemo boljši odziv vseh klubov v naši regiji in z njihove strani podporo reprezentanci MNZ Nova Gorica.

 

Za našo ekipo so igrali: Luka Bajc, Davor Pejakić, Branko Tutuš, Rok Jereb, Bor Jereb, Asmir Bašić, Klemen Sluga, Miha Trošt, Svit Teodor Benedetič, Edi Slokar, Aljaž Berglez, Tomas Pablo Marolt, Aleksander Bratina, Gregor Rožič, Jani Batič in Sebastjan Jamšek.

Strokovni štab: selektor: Mijta Lavrenčič, trenerja: Andraž Ivanović in Luka Soban, predstavnik ekipe: Erik Ipavec, oseba medicinske stroke: Tomaž Šavnik, ekonom: Danijel Petković

 

Odziv kapetana Luke Bajca po tekmi:

Hvala vsem igralcem, ki ste se odzvali na vpoklic in pošteno oddelali svoje. Zahvala gre tudi vodstvu MNZ in strokovnemu štabu za dobro organizacijo.Skratka vsem vpletenim hvala in upam, da se kmalu spet vidimo.

Športni pozdrav, Luka.

Povratek junakov na igrišča!

02.04.2024

Spoštovani ljubitelji nogometa,

S ponosom naznanjamo, da se naša amaterska reprezentanca vrača na nogometna igrišča! Po dolgem času bomo znova stopili na zelenico, da pokažemo svojo strast, borbenost in ljubezen do igre.

 

Pridružite se nam in bodite del tega zgodovinskega trenutka, ko se naši junaki znova vrnejo v akcijo. Potrebujemo vašo podporo in navdušenje, da ustvarimo nepozabno atmosfero na stadionu in skupaj z nami ustvarimo nepozabno izkušnjo.

 

Pokažimo, da smo enotni in strastni navijači ter podpremo naše moštvo v njihovem povratku na igrišča! Vzemimo si čas, da ustvarimo nepozabno izkušnjo, ki bo ostala v spominu vseh nas.

 

Pridružite se nam, da skupaj ustvarimo nepozabno nogometno doživetje.  

 

Sreda, 10. 4. 2024 ob 20.00 uri

 

stadion Ilirija (igrišče z UT) v Ljubljani

 

tekma 1. kroga kvalifikacij za 13. Uefa Pokal Regij 2024/2025 med reprezentancama

 

MNZ Ljubljana in MNZ Nova Gorica

 

Vabilo na zbor igralcev amaterske članske reprezentance Mnz Nova Gorica

28.03.2024

 

Spoštovani,

V sredo, 3.4.2024 bo v Ajdovščini ob 19.30 na umetni travi zbor igralcev, ki so vabljeni za nastop na dveh kvalifikacijskih tekmah amaterske članske reprezentance MNZ Nova  Gorica v okviru tekmovanja Regions Cup.

Vabilo v prilogi

Voščinica

25.12.2023

Bliža se praznični čas, zato vampošiljamo najtoplejše želje zavesel božič in srečno novo leto!
Naj bodo vaši trenutki polniveselja, tako kot takrat, kožoga zadene v mrežo.


Naj bo prihajajoče leto polnonogometnega vznemirjenja inzmagovitih trenutkov na vsehpodročjih življenja.

Srečno 2024!


MNZ Nova Gorica

Delegat futsal tekmovanja

04.11.2023

Spoštovani,

 

V priponki vam posredujemo povabilo k sodelovanju za nove delegate v futsal tekmovanjih.

 

V zadnjem obdobju smo namreč zaradi različnih razlogov prejeli odpovedi nekaj delegatov. Povezano s tekmovanji v novi sezoni in nekaj več predvidenih tekem v državnem futsal prvenstvu bi želeli v naše vrste sprejeti morebitne delegate z vašega področja.

Razpis NLB Šport mladim 2023/2024

18.09.2023

Pozdravljeni, 

 

NLB Šport mladim je projekt, v okviru katerega v NLB podpiramo športne klube po vsej Sloveniji, ki spodbujajo mlade h gibanju in aktivnemu življenju ter s svojo predanostjo pomembno prispevajo k razvoju zdrave in odgovorne družbe. Na leto v okviru projekta NLB Šport mladim podpremo več kot 60 športnih klubov (preko 10.000 otrok), ki nadobudne mlade športnike in športnice kalijo v nogometu, rokometu, alpskem smučanju, namiznem tenisu, odbojki, košarki, smučarskih skokih, tekih na smučeh in biatlonu.

 

V okviru omenjenega projekta bomo letos že devetič zapored podprli lokalne športne klube, ki s športnim izobraževanjem mlade na regionalni ravni spodbujajo h gibanju in zdravemu življenju, s tem pa prek športnih vrednot skrbijo za celostni razvoj mlade osebnosti. Nabor športov smo skrčili na tiste, ki jih podpiramo na reprezentančnem nivoju oz na ravni vrhunskega športa: alpsko smučanje, rokomet, nogomet, namizni tenis, odbojka, košarka, smučarski skoki, tek na smučeh in biatlon.

 

Ker želimo, da naše sporočilo doseže čim večje število klubov, vas prosimo, da objavo glede razpisa delite tudi po vaših kanalih. Vse klube iz zgoraj izpostavljenih športov, ki kalijo mlade športnike in želijo dodatno finančno podporo, vabimo, da se prijavijo do vključno 30. septembra 2023. Verjamemo, da lahko skupaj z njimi spišemo lepe zgodbe.

Našo objavo najdete na sledeči povezavi https://fb.watch/n43thIWcD8/, vam pa moramo seveda pred tem omogočiti crosspost.

Link https://www.facebook.com/settings?tab=videos kopirate v brskalnik in potrdite prošnjo, potem pa kliknete na video na https://fb.watch/n43thIWcD8/ in ga delite na svojih straneh. 

Za dodatna pojasnila smo na voljo.

 

Lep dan

 

Olga Zore Kunavar

samostojna poslovna komunikatorka

NLB d.d.

Blagovna znamka in komuniciranje, Družbena odgovornost in korporativno komuniciranje

Šubičeva 2, 1520 Ljubljana

T:, E: olga.zore@nlb.si

www.nlb.si

 

UNEP Finance Initiative | Podpisnica OZN načel za odgovorno bančništvo in zavezništva za podnebno nevtralno bančništvo

Top Employer Slovenia 2016—2023 | Potrjena odličnost v zagotavljanju pogojev za zaposlene

 

   

Obvezno protidopinško e-izobraževanje za igralke in igralce

19.06.2023

Pozdravljeni,

 

pošiljam vam opomnik o obveznem protidopinškem e-izobraževanju za igralke in igralce, saj s pričetkom nove sezone 2023/2024, t.j. od 1. 7. 2023 dalje igralec ne bo imel pravice nastopa, če ne bo imel opravljenega izobraževanja ter v sistemu potrjenega certifikata. Ker se novo tekmovalno leto hitro bliža, vas ponovno pozivamo, da pozovete klube znotraj vaše MNZ k opravljanju e-izobraževanja.

 

Protidopinško e-izobraževanje je obvezno za vse igralke in igralce, stare 14 let in več, ki tekmujejo na uradnih tekmovanjih NZS in MNZ.

 

Po opravljenem izobraževanju vsak igralec prejme certifikat, ki ga mora klub vložiti v sistem Regista. V Registi je odprt nov zavihek »Antidoping certifikati«. Veljavnost certifikata je 2 leti.

 

Igralci, ki do začetka tekmovanja, ne bodo opravili e-izobraževanja ne bodo imeli pravice nastopa.

 

Vodja tekmovanj znotraj MNZ mora pri vseh tekmovanjih znotraj MNZ, kjer igrajo igralke/igralci starejši od 14 let, aktivirati Antidoping pravilo (v prilogi nastavitve tekmovanj_antidoping).

 

Zapisnik bo opombo, da igralec nima certifikata, izpisal na način kot zdravniško potrdilo. Naloga delegata je, da igralcu brez certifikata ne pusti igrati.

 

V primeru dodatnih informacij smo vam na voljo.

 

Lep pozdrav,

Poletni prestopni rok 2023 (nogomet in futsal)

19.06.2023

Spoštovani,

 

obveščam vas, da so na spletni povezavi: https://www.nzs.si/Registracije objavljena navodila v zvezi s poletnim prestopnim rokom, ki jih pošiljamo tudi v priponki.

 

V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na strokovno službo NZS na e-naslov registracije@nzs.si ali telefonsko:

  • prestopi znotraj Slovenije: Najla Hodžić, registracijska administratorka (04 27 59 441);
  • mednarodni prestopi: Sanja Peček, strokovna sodelavka za mednarodne prestope (04 27 59 408).

 

Lep pozdrav,

Sektor za mednarodne in pravne zadeve