NOVICE

Festivalni dan

22.05.2023

V soboto, 20.5.2023 je na Brdu pri Kranju potekla festivalni dan nogometa za selekciji U12 in U13. Dogodka sta se udeležili tudi selekciji MNZ NOVA GORICE, ki sta prikazali zelo dobre predstave. Selekcija U12 je obe tekmi zmagala, selekcija u13 pa kljub zelo okrnjeni zasedbi eno tekmo zmagala, eno pa izgubila. Obe ekipi sta odigrali tekmi proti svojim vrstnikom iz Gorenjske in Ljubljanske regije. Na tribunah je bilo ogromno število gledalcev.

PRIJATELJSKIH TEKMAH SELEKCIJ MNZ NOVA GORICA V KATEGORIJI U12 IN U13 NA RUJEVICI V RIJEKI

04.05.2023

V sredo, 3.5.2023 smo v sklopu regijskih centrov za sezono 2022/23 organizirali prijateljski tekmi za generaciji 2011 in 2010 na Rujevici v Rijeki, kjer smo se pomerili proti HNK RIJEKA.

Obe tekmi sta sicer rezultatsko pripadli domačinom ( 3:1 in 5:1 ), so pa naši fantje pustili, tudi po besedah domačega trenerskega štaba, zelo dober vtis. Veliko priložnosti za igro so dobili vsi vabljeni igralci, kar nam je bil glavni cilj.

Fantje so si lahko ogledali tudi glavni stadion, način dela v mlajših kategorijah ( trening ), ter ostale igralne površine, ki jih uporabljajo za treninge.

S HNK Rijeko bomo sodelovali tudi v prihodnje.

Dogodek so omogočili Prevozi Markovič in Gatis d.o.o, katerim se ob tej priložnosti zahvljujemo. 

Festival veteranskega nogometa

24.04.2023

Dne 22.4.2023 smo v Renčah organizirali veteranski festival. Na festival sta se na žalost prijavili le dve ekipi (ND RENČE in ND PRIMORJE). 

V večernem času ob 20.00 sta odigrali med sabo tekmo. Prvi polčas je pripadel domačinom, ki so si poleg zadetka prednosti, priigrali še tri 100% priložnosti, a so bili v zaključkih premalo natančni. V drugem polčasu so Ajdovci zaigrali boljše in dobro igro okronali z dvema zadetkoma (Mlakar, Likar) ter zasluženo zmagali. Tekma je bila zanimiva za gledalce, saj je ponudila praktično vse, kar dela nogomet zanimiv.

Zmagovalna ekipa si je poleg pokalov za najboljšega igralca tekme (Bojan Likar) in pokala za zmago, priigrala še vozovnico za zaključni festival veteranskega nogometa 24.6.2023 na Brdu pri Kranju, kjer bodo zastopali MNZ NOVA GORICA.

Čestitke obema ekipa za prikazano, zmagovalni ekipi pa želimo dobrih rezultatov na zaključnem festivalu

Seminar za trenerje z licencami UEFA B in C

11.01.2023

OBVESTILO o seminarju za  trenerske licence UEFA B in C  v Vipavi 29. januar 2023                                         

 in  REDNI LETNI ZBOR  ČLANOV

organizira seminar za pridobitev licence UEFA B in C za vodenje moštev za sezono 2023/24.

                                   Enodnevni seminar se bo pričel z akreditacijo

 

                 v nedeljo, 29. JANUARJA  2023 ob 7.30 uri                                                           in se bo zaključil istega dne predvidoma ob 15.00 uri.

 Seminar bo v prostorih  :      ŠKOFIJSKE GIMNAZIJE   v  VIPAVI.

 

OPOZORILO:

Prijava BO mogoča le preko 'Reigste' - aplikacije NZS - https://regista.nzs.si   do 25. Januarja  2022 !!!!

 

                                                                                    Predsednik DNT Nova Gorica

                                                                                                     Dušan Bezjak

                                                                                                            

Čestitka

23.12.2022

Medobčinska nogometna zveza Nova gorica želi vsem lepe božične praznike in srečno novo leto 2023

Tečaj za nogometne sodnike

19.12.2022

Ali se sprašuješ kako je voditi nogometno igro? Ali enostavno iščeš hobi, kjer boš z nogometom povezan? Morda želiš le enostavno izvedeti kako je objektivno presojati situacije na igrišču pod pritiski posameznih klubov, navijačev, javnosti? Nisi edini oziroma edina. Vedno več je ljudi, ki se vključujejo v nogomet kot sodniki oz sodnice. V kolikor želiš postati kvalificiran sodnik oziroma sodnica tudi ti, moraš opraviti tečaj za nogometnega sodnika pripravnika. Da postaneš nogometni sodnik oziroma nogometna sodnica, moraš imeti vsaj 15 let.

Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov NOVA GORICA organizira tečaj za nogometne sodnike in sodnice 10. JANUARJA 2023. Za vse dodatne informacije in podrobnosti glede prijave nas pokliči na 041690187 (Borut) ali se prijavi preko e-maila; mdns.novagorica@gmail.com .

in še povezavo

 

https://www.nzs.si/novica/Tecaj_za_nove_sodnike_v_Novi_Gorici_-_10._januar_2023?id=55634&id_objekta=40

Šolanje trenerjev Uefa C, B in Uefa B mladi

14.12.2022

Pozdravljeni.

 

Na spletni strani NZSja (https://www.nzs.si/NZS/Trenerji/Usposabljanja/Usposabljanja_v_letu_2023) so objavljeni razpisi za usposabljanja trenerjev v letu 2023 na nivoju UEFA C, UEFA B in UEFA MLADI B. Trenerji se na omenjena usposabljanja že lahko prijavijo.

 

VPISNI POGOJI: Za prijavo na usposabljanje se zahteva polnoletnost (min. 18 let), končana najmanj IV. stopnja izobrazbe,  najmanj 3-letni igralni staž (potrdilo vam izda klub ali MNZ, lahko pa priložite sliko statistike tekem pod okriljem tekmovanj NZS) in Potrdilo o nekaznovanosti, ki ne sme biti starejše od 6 mesecev (https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=1459). Kandidati, ki niso državljani Republike Slovenije, morajo imeti opravljen izpit iz znanja slovenskega jezika.

 

 

Prav tako pa na omenjeni spletni strani lahko trenerji dobijo tudi načrt vseh ostalih usposabljanj trenerjev v letu 2023.

 

Prosim vas, da omenjene informacije posredujete naprej vsem trenerjem v svojem DNTju in jih hkrati delite tudi na vseh svojih spletnih straneh, socialnih omrežjih,.. da bodo lahko z njimi seznanjeni tudi bodoči novi trenerji.

Futsal Pokal Terme Olimia

15.10.2022

Spoštovani,

 

V priponki vam posredujemo vabilo futsal klubom, ki ne tekmujejo v 1SFL ali 2SFL (te ekipe so obvezne nastopiti) in bi želeli nastopiti vsaj v  pokalnem tekmovanju.

 

Prosimo vas, če lahko povabilo objavite na vaši spletni strani ali socialnih omrežjih, kjer bi jih lahko videlo čim več ljudi, ekip in se morda odločili da se preizkusijo v futsal pokalnem tekmovanju.

 

Za vsa morebitna vprašaja sem vam na voljo na spodnjih kontaktnih številkah.

 

 

Lepo pozdravljeni.

 

 

 

Dodatno šolanje UEFA C

15.10.2022

Izobraževanje za naziv in delo v nogometu  Trener  UEFA  C

 

Z ozirom, da se je na delovnem sestanku na NZS med vodilnimi na NZS in predstavniki MNZ Nova Gorica izrazila možnost izrednega-dodatnega izobraževanja za trenersko izobraževanje, se poziva klube in zainteresirane kandidate, da izrazijo-prijavijo svojo pripravljenost za izobraževanje in število kandidatov z osebnimi podatki kandidatov in plačnikov izobraževanja.

Na osnovi prijav 30 kandidatov bi se pristopilo k organiziranju izobraževanja.

Kandidaturo je potrebno posredovati do 20. 10. 2022 na  e-pošto  info@mnzgorica.si

 

 

Predsednik DNT Nova Gorica

Dušan Bezjak

Predkrog Pokala Pivovarna Union

25.08.2022

Včeraj sta bili odigrani tekmi predkroga za Pokal Pivovarna Union.

V Tolminu je ekipa TKK Tolmin z zavzeto igro rutinirano premagala ekipo Boreasa z rezultatom 7:0. Ekipa Boreasa se je vneto kosala s precej boljšim nasportnikom, na koncu pa jim je žal zmanjkalo moči. 

V Renčah sta se pomerili ekipi Renč in Vipave. Ekipa Renč je na tekmi pokazala srčnost in se borila do konca tekme. Ekipa Fama Vipava je tekmo pričela slabo, ob koncu rednega dela ji je vendarle uspelo iztržiti neodločen rezultat, ki je botroval izvedbi kazenskih strelov. Ekipa Fama Vipava je po izvajanju 11-metrovk zmagala z rezultatom 5:6 in tako napredovala v naslednji krog. 

Zapisnike tekem si lahko ogledate na sledeči povezavi:  https://www.mnzgorica.si/index.cfm?Akc=tekmovanja&liga=1000

 

Naslednji krog Pokala Pivovarna Union bo na sporedu dne 14.9.2022 in sicer: 

- v Vipolžah se bosta pomerili ekipi Brd in Primorja

- v Vipavi bo na sporedu tekma med ekipama Vipava in Gorica

- zanimivo bo tudi srečanje v Tolminu med ekipama TKK Tolmin in Adria

- kot zadnji par pa se bosta v Biljah pomerili ekipi Vitanest Bilje in Idrija

Vljudno vabljeni!

 

 

COVID-19: NIJZ pripravil priporočila za organizacijo prireditev in dogodkovma

19.08.2022

Spoštovani,

Obveščamo vas, da so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili priporočila za preprečevanje prenosa in širjenja okužb z novim koronavirusom na prireditvah dogodkih. Priporočila gre upoštevati tudi za športne prireditve in dogodke.

Priporočila, ki so jih na NIJZ-ju objavili na spletni strani https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_organizatorjem_prireditev_za_preprecevanje_sirjenja_okuzbe_z_virusom_sars-cov-2_14082022_final.pdf, so razdeljena na dva scenarija.

Pomembno je poudariti, da smo že v situaciji ki jo naslavljajo priporočila po scenariju 1: v trenutni epidemiološki situaciji prevladuje različica SARS-CoV-2, ki se naglo širi v vseh skupinah prebivalstva in pri večini obolelih ne povzroča težjega poteka, ki bi zahteval bolnišnično zdravljenje.

Priporočila NIJZ za obvladovanje širjenja okužb s SARS-CoV-2 v trenutni situaciji ne posegajo pomembno v vsakdanje življenje večine posameznikov, z njihovim izvajanjem pa lahko vsak zaščiti svoje zdravje in zdravje bližnjih. NIJZ poziva k upoštevanju splošnih, že dobro poznanih priporočil, kot so vzdrževanje medosebne razdaljepravilno umivanje rokrazkuževanje rokizogibanje dotikanju obraza (oči, nosu in ust)higiena kihanja in kašlja ter učinkovito prezračevanje zaprtih prostorov.

Prosimo vas, da priporočila posredujete vašim organizacijam članicam ter vsem vašim sodelavcem.

Bodite dobro in ostanite zdravi.

Zvijezdan Mikić
Višji svetovalec / Senior Advisor

Organi in komisije MNZ Nova Gorica za mandatno obdobje 2022 -2026

09.08.2022

ČLANOM MNZ NOVA GORICA

 

Spoštovani!

Izvršni odbor je na svoji 1. redni seji dne 20. 6. 2022, na podlagi 27. člena Statuta MNZ Nova Gorica, imenoval člane strokovne službe in organov za mandatno obdobje 2022 – 2026 ter podaljšal mandat članom strokovnih komisij do izvolitve novih.

Imenovani člani strokovne službe MNZ Nova Gorica in organov MNZ Nova Gorica so:

Prvi podpredsednik: Otmar Komel

Drugi podpredsednik: Uroš Bensa

Generalna sekretarka: Monika Simčič Batagelj

Vodja tekmovanj: Nejc Jelen

Disciplinski sodnik: Alojz Žerak

Registracijska komisarka: Ana Bucik

 

Na podlagi določil Statuta MNZ Nova Gorica in ob upoštevanju Pravilnika NZS o svetovalnih komisijah vas pozivamo, da posredujete predloge kandidatov za člane komisij MNZ Nova Gorica iz 37., 38. in 39. člena Statuta MNZ Nova Gorica.

  1. Predlog kandidatov za člane komisije za pritožbe (37. člen Statuta MNZ Nova Gorica)
  1. Predlog kandidatov za člane svetovalnih komisij MNZ nova Gorica (38. člen Statuta MNZ Nova Gorica)

(a) komisija za mali nogomet,

(b)  mladinska komisija,

(c)  komisija za objekte,

(d)  komisija za predpise,

(e)  komisija za priznanja,

(f)  strokovna komisija,

(g)  komisija za ženski nogomet.

 

  1. Predlog kandidatov za člane svetovalnih komisij MNZ nova Gorica (40. člen Statuta MNZ Nova Gorica)

 (a) mednarodna komisija

 

Vaše predloge pričakujemo v pisni obliki z vsemi potrebnimi prilogami najkasneje do srede, 31. 8. 2022 do 15 ure. V skladu s predpisi MNZ/NZS bodo komisije imenovane na seji IO MNZ Nova Gorica.

Za dodatne informacije vam je na voljo sekretarka MNZ Nova Gorica dostopna na tel št. 031 447 683 oz. na info@mnzgorica.si.

Primopredaja

03.08.2022

Po volilni skupščini je danes potekala uradna primopredaja poslov med zdaj bivšim predsednikom Dušanom Bezjakom in novim predsednikom Tomažem Horvatom.

Podpredsednika sta Otmar Komel in Uroš Bensa

Organi ostajajo v enaki sestavi.

REZULTATI TEKEM

2. SLOVENSKA KADETSKA LIGA ZAHOD 23/24
23. krog 21.04.24
Kalcer Radomlje : Primorje 3 : 0
Tabor Sežana : Jadran Dekani 0 : 5
Bilje : IB 1975 Ljubljana 2 : 0

ARHIV NOVIC

2023/2024
2022/2023
2021/2022
2020/2021
2019/2020
2018/2019
2017/2018
2016/2017