NOVICE

Obvezno protidopinško e-izobraževanje za igralke in igralce

19.06.2023

Pozdravljeni,

 

pošiljam vam opomnik o obveznem protidopinškem e-izobraževanju za igralke in igralce, saj s pričetkom nove sezone 2023/2024, t.j. od 1. 7. 2023 dalje igralec ne bo imel pravice nastopa, če ne bo imel opravljenega izobraževanja ter v sistemu potrjenega certifikata. Ker se novo tekmovalno leto hitro bliža, vas ponovno pozivamo, da pozovete klube znotraj vaše MNZ k opravljanju e-izobraževanja.

 

Protidopinško e-izobraževanje je obvezno za vse igralke in igralce, stare 14 let in več, ki tekmujejo na uradnih tekmovanjih NZS in MNZ.

 

Po opravljenem izobraževanju vsak igralec prejme certifikat, ki ga mora klub vložiti v sistem Regista. V Registi je odprt nov zavihek »Antidoping certifikati«. Veljavnost certifikata je 2 leti.

 

Igralci, ki do začetka tekmovanja, ne bodo opravili e-izobraževanja ne bodo imeli pravice nastopa.

 

Vodja tekmovanj znotraj MNZ mora pri vseh tekmovanjih znotraj MNZ, kjer igrajo igralke/igralci starejši od 14 let, aktivirati Antidoping pravilo (v prilogi nastavitve tekmovanj_antidoping).

 

Zapisnik bo opombo, da igralec nima certifikata, izpisal na način kot zdravniško potrdilo. Naloga delegata je, da igralcu brez certifikata ne pusti igrati.

 

V primeru dodatnih informacij smo vam na voljo.

 

Lep pozdrav,