NOVICE

In memorium Boban Veličković

01.08.2021

 

              DRUŠTVO NOGOMETNIH  TRENERJEV  NOVA  GORICA

 

                                POSLOVIL SE JE Boban Veličković

 

V 74. letu starosti je v Tolminu je izgubil zadnjo bitko z zahrbtno boleznijo nekdanji nogometaš NK Tolmina, kasneje pa klubski trener in trener klubov  širom po severni Primorski ( NK Renče, NK Idrija, NK Primorje, NK Kobarid …) in društveni funkcionar (Svet zaslužnih trenerjev DNT Nova Gorica) ter predavatelj na naših seminarjih  Slobodan Veličković.

Kot igralec je bil  Boban aktiven v sedemdesetih letih prejšnjega tisočletja. Rojen je bil v Čačku  v Srbiji, službena pot poklicnega vojaka pa ga je pripeljala v Tolmin, kjer si je ob nogometu tudi ustvaril družino. Bil je soudeležen pri ponovni obuditvi NK Tolmina, kot klubski delavec-funkcionar in trener vseh selekcij kluba. V razburljivih letih po osamosvojitvi Slovenije je svoje znanje kot igralec in trener nadgradil s trenerskim študijem na fakulteti v Beogradu in jo končal z odličnim uspehom  ter postal višji nogometni trener z licenco PRO, kar je bila takrat najvišja licenca in izobrazba. Večji del trenerske kariere je deloval  v Tolminu, vendar je svoje znanje in izkušnje delil tudi v Kobaridu, Idriji, Ajdovščini, Renčah…

Na nogometni zemljevid je postavil marsikaterega nogometa željnega igralca in s tem tudi prepoznavnost  samega nogometnega kluba.

Trenersko kariero in delo funkcionarja je opravljal do takrat, ko mu je začelo nagajati zdravje. Boban je bil pedanten, načelen in športno usmerjen človek. Zaradi teh lastnosti je bil spoštovan, cenjen in v svojih delovnih sredinah tudi nagrajen. Prejel je Plaketo NZS, Častni član Zveze nogometnih trenerjev Slovenije pa tudi častni član NK Tolmin.

Društvo nogometnih trenerjev Nova Gorica ob izgubi izreka iskreno sožalje družini Veličković.